22:11
0
 

 Her geçen gün zabitler üzerindeki evraki sorumluluk giderek artıyor.Uluslararası conventionlar zabitlerin evrak sorumluluğunu hergün artırmakta ve neredeyse evraklara boğulan zabitler artık görevlerini yapamaz hale gelmektedir. Compass error book ne kadar önemli de olsa her vardiyada gyro hatası hesaplanarak bu deftere işlenmek gerekiyor. Bazı gemilerde köprüüstünde zabitin bu evrak ağırlığını azaltan programlar olsa da, çoğu gemide bu programlar hala bulunamayabiliyor.

Elbette her zabitin ezbere bilmesi gereken bu konu, biraz olsun rahatlatılması amacıyla sizinle gyro hatasını bulan bir program paylaşacağım.Tek yapmanız gereken Program içinde Almanac body e tıkladıktan sonra mevkinizi ve UTC olarak saati yazmanız. Güneşe, aya ve birçok gezegeni seçerek hesaplamayı yapabilirsiniz.Ölçülen değer ve programın verdiği olması gereken değeri kullanarak gyro hatasının kaç derece olduğunu bulmak mümkün.

Her zabitin ve stajyerin gyro hatası nasıl bulunur sorusuna cevap olacak video ve dökümanda programla birlikle vereceğim.







Telif haklarını pek sorun etmeyen Turbobit sitesiyle çalışıyoruz.Sadece günlük 2 tl ödeyerek 1 hafta boyunca BEKLEMEDEN ve SINIRSIZ oyun, program, dizi, film indirebilirsin.Hemde sadece bizim sitemizden değil.turbobitle çalışan onbinlerce siteden..Hiç beklemeden indirme yapmak istersen TURBO ERİŞİM satın alman yeterli.



0 yorum:

Yorum Gönder